voltigeskoj

Voltige - inte bara en sport, en livsstil

CVI Krumke

Publicerad 2014-06-30 22:43:20 i tävling,

Nu har lag 1 återvänt från tävlingen i Krumke! Vi har haft det fantastiskt! Trots att tävlingen var i Tyskland är det svenskarna och danskarna som har bäst publikstöd. Härligt! Nog vill man allt köra ännu lite bättre när man lyfts fram av alla hejarop! :)
Tävlingen började för ovanlighetens skull med grund för seniorlag. Vi blev lottade som nummer 7 och slapp iaf att springa in kl 08.00.
Det var kul att få springa in på banan. Även om jag undrade om jag glömt någon övning när jag hoppade av hästen. Det gick så fort! Rundan kändes helt okej. Inte fantastisk men inte heller dålig. Det visade sig ändå bli poängrekord internationellt, 6,0. Kul!
Visst var det lite jobbigt att gå upp tidigt, men sedan var det väldigt skönt att vara klara för dagen. Då kunde vi heja på de andra, bada (inte jag, hua) och gå på glasscafé.
Lördag och söndag körde vi dock kür på eftermiddagen. Större delen av dagen gick åt till att fixa hår, smink och att gå mellan boendet och tävlingen för att heja på alla svenskar. Skönt att bo på gångavstånd!
Nervöst var det att springa in på banan för att köra kür. Men det gick bra! Förutom en miss för mig och Camilla i ett upphopp gick det väldigt bra! Trots att Moa tappade skon precis innan hon skulle stå och lyfta. När tårarna rinner på tränaren tycker jag att det är mer än väl godkänt. ;) Även på lördagen fick vi poängrekord. Både på hela kürpoängen men framförallt på poängdelen som heter "Artistic". Det är den delen vi har fått kämpa mest med.
På söndagen gick küren snäppet bättre. Jag och Camilla satte upphoppet och Moa behöll skon på! Den här gången hade Lina satt på sig sitt "Little miss Sunshine"-linne som hon bara gör när det är riktigt bra. Känslan efter sista küren var fantastisk. Då är det såklart tråkigt att se att poängen är en halv poäng lägre än dagen innan. Men det är inte så mycket att fundera över. Vi hade inte kunnat göra bättre så vi kan inte vara annat än nöjda!
Nu är Crescendo kvar på träningsläger i Tyskland för att slippa resa fram och tillbaka. Vi ska ju snart ner igen! Aachen 2014, jag längtar!
Här är övningen jag och Camilla misslyckades med på lördagen. På söndagen ramlade jag av i samma övning när vi körde den på uppvärmningen. Sedan satt den! Jag ser bara lite ograciös ut med min krokiga arm.. ;)
Den här övningen har vi också fått kämpa med. Det har gått bra på Lex som inte rör sig lika mycket i galoppen, men sen när vi gjort den på C ramlar vi ner utan att komma vidare till nästa övning. I helgen satte vi den alla fyra gånger, under uppvärmningen och inne på banan. :)
Foto: Christine Müller
 

Om

Min profilbild

Micaela

Här skriver jag om vad som händer i min klubb, Uppsala Voltige. Klubben har sex lag, allt från nybörjare till elitnivå.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela