voltigeskoj

Voltige - inte bara en sport, en livsstil

Tävling Fortuna

Publicerad 2015-08-29 21:26:34 i Allmänt,

Idag var några iväg på tävling i Fortuna. Det blev en rätt händelserik dag kan man säga. Vi tänkte att det skulle vara lite lugnt och skönt då vi "bara" hade ett lag och fyra individuella. Men det räckte tydligen. :p Dagen började med att vi informerade Aquila om att vi hade en sjuk så vi satte in reserven. Något som blev lite komplicerat eftersom den längsta försvann och den kortaste ersatte. Men det kunde vi såklart lösa! Grunden körde vi på som vanligt och sedan var det bara att göra om küren. Innan Aquilas kür skulle de individuella köra. Först var Denise och Elsa på Crescendo. Elsa hade oturen att under uppvärmningen ramla ner i upphoppet och hamna under magen på Crescendo vilket resulterade i en spark på armen. Läskigt såklart. Med lite stöd från Andrea inne på banan kunde hon ändå genomföra tävlingen. Vilket även resulterade i specialpriset "dagens mod". Denise var den erfarna och tog första platsen. Tyvärr slutade hennes dag med att Crescendo råkade kliva på henne och det blev en blå fot. Förhoppningsvis är den bra snart!
Joanna och Julia startade på Fly. Han skötte sig galant och fick 7,4 i hästpoäng. Väldigt stor skillnad mot senaste tävlingen. 
Sist ut för dagen var Aquila med sin omgjorda kür. Jag var mest nervös över tiden, vilket var lite onödigt då de hade ca 30 sekunder till godo.. Lex var lite seg i början men kom igång bättre mot slutet. Så på det stora hela gick det bra. Blir så stolt över tjejerna när man hör hur fantastiskt snälla de är. De öser beröm över varandra. Jag vill också tro att det kommer lite från voltigen, att atmosfären är så där fin med sammanhållning och gemenskap i lagen. 











Jag var tvungen att gå ut i hagen och skratta lite åt Crescendo. För övrigt är han världens snällaste, det var bara otur idag. Jag har råkat rulla in under honom och att han har då lyft extra på hoven för att inte sparka. Men ibland går det inte. 

Om

Min profilbild

Micaela

Här skriver jag om vad som händer i min klubb, Uppsala Voltige. Klubben har sex lag, allt från nybörjare till elitnivå.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela