voltigeskoj

Voltige - inte bara en sport, en livsstil

Tävling Julmyra

Publicerad 2015-06-16 23:34:46 i

I helgen var vi iväg på tävling i Julmyra. Team Cassiopeia, Team Aquila och fem individuella från Team Crux. Joanna och Julia hade även med sig sin häst Fly och tävlingstränade. 
När vi åkte iväg på morgonen hade vi ännu inte lyckats hitta några boxar åt hästarna, utan det såg ut som att vi skulle få åka hem mellan dagarna. Men eftersom voltigevärlden är så fantastisk och hjälpsam hade vi snart fått hyra in oss på två olika ställen. Gissa om vi var glada! Speciellt över att Cato inte behövde lastas två extra gånger. Sen att det tog 5-10 min att få in honom i boxen är en annan femma. :p Han ville heller inte gå in i ridhuset. Väl inne var det inga problem, bara att komma genom öppningen. Annars var det hans bästa tävling. :) Riktigt duktig. Cassiopeia invigde sina nya dräkter, som har legat och mognat. Tema de fyra elementen.

Aquila, som har tema rymd, körde sin bästa kür nånsin på lördagen. Väldigt stolta tränare och nästan lite tårögda. Det vi har traglat satt och allt bara flöt på. Sista genomköraren innan tävlingen tog küren 4,5 min. Gången innan det 5,5 min. Nu hann de i princip. Bara sista avhoppet kvar. 
Väldigt glada och nöjda tjejer också!

Jag och Moa startade vår andra tävling individuellt. Vi var båda väldigt nöjda med lördagen. På söndagen var det inte lika kul. Jag måste ändå säga att jag är nöjd med tekniska küren. Visst, jag ramlade av i kullerbyttan, men jag har aldrig varit så nära att klara den på Crescendo. Även hoppet runt till baklänges har jag aldrig lyckats komma runt utan att ta tag och ändå inte ramla på en gång. Extra nöjd eftersom jag gjorde en totalkrasch på uppvärmningen och trasslade in mig i inspänningen. Både jag och Crescendo blev lite skärrade.
Jag, Irma och Lina stod och skrattade lite inne på banan. Det var inte riktigt kullerbyttans dag helt enkelt. Jag ramlade av, Irma ramlade ihop som en säck potatis efter sin kullerbytta av och Lina höll på att knappt komma av i sin kullerbytta av. Lina, Irma och Denise tog pallplatserna igen. :) 

Alla bilder är tagna av F. Anders Åkerström. Väldigt glada att han var där och fotade oss!

Om

Min profilbild

Micaela

Här skriver jag om vad som händer i min klubb, Uppsala Voltige. Klubben har sex lag, allt från nybörjare till elitnivå.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela